Mieltä ilahduttavaa askartelua

Minut tuntevat ihmiset tietävät että maalaan tauluja mutta olen askarrellut myös suuren määrän Helmienkeli rintakoruja, Ilopilleri rintakoruja ja tulitikkurasioita, jotka ovat pieniä taideteoksia.

Teen niitä, koska se ilahduttaa minua itseäni ja esimerkiksi tulitikkurasiat ovat söpöjä ja silti käytännöllisiä pikkutuliaisia. Niistä näet joitakin esimerkkejä  instagram sivuillani: rarissima_ilona

Teen myös erilaisia kodin sisustusjuttuja, joihin yhdistelen kauniita astioita, kiviä, kynttilöitä, kukkia ja mitä milloinkin, vuodenaikaan ja esimerkiksi jouluun tai pääsiäiseen sopivia. Ne piristävät omaa mieltäni.

Keittiön ikkunalaudalle, jolla aiemmin yritin kasvattaa kukkia, laitan eri vuodenaikaan kauniita koriste-esineitä, sillä hoksasin Ruotsissa ollessani, että miksi ihmeessä ikkunalaudalle on pakko laittaa ruukkukukkia, jos ne talviaikaan kärsivät liiallisesta kuumuudesta. Voihan ikkunalaudalle laittaa jotain muuta kaunista katseltavaa.

Olen sanonut joissain kirjoissani ja varmaan blogissakin, että saat sen, mitä et missään tapauksessa halua. Minä olen jyrkästi vastustanut kesämökkiä, sillä en halua kahden kodin loukkuun. En näe mitään hienoa siinä että joutuisin huoltamaan kaksi taloa, pesemään kahden talon ikkunat, huolehtimaan kahden talon pihasta jne. Noh, nyt kun asumme viikot Lahdessa ja menemme kotiin ”mökille” viikonlopuiksi, sain sen kesämökin sitten kuitenkin. Onneksi näin on vain väliaikaisesti.

Olen kuitenkin ollut erittäin tuottelias näiden neljän Lahden viikon aikana, sillä minullahan on vino pino tyhjiä seiniä, jotka odottavat tauluja. Kolme ihanaa isoa taulua olenkin jo maalannut ja uusi canvas pohja odottaa maalaustelineellä. Mutta olen niiden lisäksi tietenkin päässyt taas sisustamaan, mikä on mukavaa. Tosin budjetti on pieni, kuten se oli Australiassakin, joten kekseliäisyyteni ja luovuuteni ovat jälleen päässeet kukkimaan.

Freixenet prosecco pullosta olen tehnyt kauniin valopullon sisustuselementiksi Lahteen. Pullo on ulkonäöltään erittäin kaunis, tosin prosecco on meidän makuumme makea, vaikka se tuoteselosteen mukaan on kuiva. Mutta pullo on aivan ihana. Minimanista ostin pienen patterilla toimivan led valon, jonka pujotin pullon sisään. Olen tyytyväinen tulokseen.

Vieressä oleva pienempi lasipullo on Lampe Berger. Sitä poltetaan silloin, kun haluaa raikastaa huoneilman vaikkapa paistetun kalan jäljiltä. Lampe Bergerillä on pitkä historia. Kemisti ja apteekkari Maurice Berger kehitti sen1890-luvulla Ranskassa sairaaloiden käyttöön, ahtaiden sairaalahuoneiden ilman puhdistamiseen bakteereista. Se on erittäin toimiva kapistus, vaikka hintaa sillä kyllä on. Minulla on kotona yksi, joskin erimallinen, siksi hankin Lahteenkin kyseisen lampun.

Tällä viikolla olen rustaillut lisää prosecco pulloja. Spreijasin yhden tummanvihreän pullon keltaisella ja kullalla kotona ja viikkokodissa sitten koristelin sitä. Paremman tuloksen saa kyllä kirkkaalla pullolla. Tai sitten on ruiskutettava monta maalikerrosta.

 

 

 

 

 

 

Kun näin Alkossa aivan ihanan vaaleanpunaisen Mistinquet rose pullon, en voinut vastustaa sitä. Tosin sisältökin oli iloinen yllätys ja Prismasta löysin koristelutarvikkeet pullolle. Instagram sivuillani on video, jossa pyörittelen pulloa, niin että siitä näkyy paremmin, miltä se näyttää eri puolilta.

Parasta näissä itsetehdyissä pienissä kaunokaisissa on myös se, että kun niihin kyllästyy, ne voi joko heittää pois ilman huonoa omaatuntoa tai vaikka lahjoittaa ne jollekin Tori.fi:n kautta.

Minä olen aina tykännyt askartelusta. Se tuottaa minulle suurta mielihyvää. Joten kokeilepa sinäkin jotakin iloa tuottavaa askartelua mielesi ja kotisi piristykseksi. Luovuus kukkii jokaisessa ihmisessä, kun vain uskaltaa antaa sille tilaa ja vapautta!

Kannattaa ainakin kerran kokeilla. Voit yllättyä positiivisesti. Kaiken ei aina tarvitse olla kaupasta ostettua ja jonkun muun tekemää.