Pystyt kyllä, osaat kyllä…

Törmään aina ihmisiin, jotka ovat ottaneet itseensä leiman: En osaa maalata, en osaa piirtää, en osaa laulaa, en osaa laskea, en sitä ja en tätä. Törmäsin näihin lukkoihin terveydenhuollon opettajana ja myöhemmin yrittäjänä, kun olen opettanut ihmisiä ymmärtämään värien kautta Koloristi koulutuksessa omia vahvuuksiaan, voimavarojaan, mutta myös niitä vääristyneitä ajatusmalleja omasta itsestä.

Monet kerrat olen kuullut: Sinä kyllä, mutta minä en. Nytkin kuulin Oulussa Ilon Valkeissa muutamien ihmisten väittävän etteivät he osaa maalata. Siihen totean, että höpsis. Kyllä he osaavat, kyllä sinä osaat. Kyse on vain väärästä koodauksesta, joita opetin avaamaan Koloristi koulutuksessa, mutta myös esimerkiksi Seitsemän Sinettiä kirjassani. Esimerkiksi sinetti: Piilotettu oma itsesi, kertoo juuri näistä vääristä uskomuksista ja niiden purkamisesta.

Olen kirjoissani kertonut, että jos olisin uskonut sen, mitä minulle taottiin lapsuudenkodissani päähäni, minusta ei olisi tullut mitään. Äitini sanoi minulle päin naamaa, että olen pelkkä käytännön ihminen. Ettei minusta ole opiskelemaan yliopistossa. Ylipäätään sain lapsuuteni ja nuoruuteni elää perheessä, jossa minua pidettiin jotakuinkin tyhmänä, eli ei missään tapauksessa älykkönä tai taiteellisena. Sen sijaan veljeäni pidettiin älykkönä ja taiteellisena, vaikka minun todistukseni olivat aina parempia kuin hänen.

Noh, kumpi meistä sitten on se älykkö ja taiteellinen? Minä. Mutta minä olen sitä vain siksi, etten antanut lyödä itseäni lyttyyn, vaan pistin aina pykälän paremmaksi kuin veljeni. Sen vuoksi tiedän että sinäkin osaat, kykenet, voit, kunhan avaat lukitsevat sinettisi, korvaat ne uusilla positiivisilla sineteillä itsestäsi.

Nyt kaikille niille, jotka uskovat etteivät osaa maalata. Kokeilepa acrylic fluid (pour painting) tekniikkaa. En minäkään osaa maalata postikorttimaisemia, hedelmä- tai kukka-asetelmia. En kyllä haluakaan, mutta fluid tekniikalla voit leikkiä väreillä ja luoda samalla uskomattoman kaunista taidetta.

Tällä viikolla innostuin taas vähän erilaisesta fluid tekniikasta, jossa käytetään ilmapalloa apuna. Kyllä vain ilmapallolla pyöräytellään värejä, jolloin niistä muodostuu mielenkiintoisa kuvioita. Löydät youtube ohjeita, kuinka flauid tekniikalla maalataan.

Maalaustekniikka on sotkuista, mutta ehdottomasti hauskaa, koska lopputulos on aina yllätys.

Pelkästään canvaasia liikuttelemalla voi myös tehdä kuvioita ja niitä olen tehnyt paljonkin aiemmin. Suosittelen että kokeilet ja vapautat sisäisen luovan lapsen itsessäsi. Vapautettu luovuus antaa elämääsi aivan uudenlaisia ulottuvuuksia, niitä jotka olet unohtanut ja tunkenut jonnekin sydämesi kaukaisimpaan sopukkaan.

 

 

Kevät on luonnon heräämisen aikaan. Eikö sinunkin kannattaisi jo puhjeta kukkaan? Juuri niin ihanaan kukkaan, joka todellisuudessa olet!

 

Hyvää Pääsiäistä Sinulle!
Olisiko nyt sinun ylösnousemisesi aika?

”Ota oma voimasi
omaksi käyttövoimaksesi
ja huomaat kuinka siipesi kantavat sinut
maanääriin ja pilvien taa.”

Seitsemän Sinettiä; Kolmas positiivinen sinetti: Oma Voima