Ihminen on itse itsensä suurin vastustaja

Muutama vuosi sitten puhelin soi tuntemattomasta numerosta. En yleensä koskaan vastaa niihin. Nyt kuitenkin poikkeuksellisesti tein niin. Nainen esitteli itsensä ja sanoi tarvitsevansa selvänäkijää. Siihen minä totesin heti, että minä en ole selvänäkijä, kuten en olekaan ja toivotin hyvää jatkoa naiselle.

Hetken kuluttua puhelin soi uudelleen ja minä ihmettelin, että miksi ihmeessä se ihminen soittaa vielä. Vastasin kuitenkin. Hän oli löytänyt jostakin todella vanhasta Minä Olen lehdestä ilmoituksen, joka minulla aikanaan oli, kun tein paljon kanavointeja ihmisille, mutta se on eri asia kuin selvänäkö.

Noh, minä aloin kovasti selittää naiselle, että hän on nyt kyllä soittanut ihan väärään paikkaan, kun yht´äkkiä minä menin ihan hiljaiseksi. Olin puhelimessa hetken puhumatta ja kysyin sitten: ”No mihin asiaan sinä tarvitset apua?”

Siihen nainen parkaisi: ”Loppuuko tämä koskaan?”

Olin sen jälkeen hetken hiljaa, koska kanavana minun on ensin kuultava alkusanat, ennen kuin voin alkaa vain kanavoida yläkerran opastusta ja ohjausta ihmiselle. Viesti kuuluikin: Sinä olet itse pahin este. Sen jälkeen alkoi tulla sitten ohjeistusta ja opastusta naiselle, tosin en muista mitä, koska sehän oli hänelle tarkoitettua, ei minulle.

Eilen muistin tuon puhelun, kun uutisissa kerrottiin Kansallisteatterin esityksestä Rikos ja rangaistus naisvankilassa ja nuori miesnäyttelijä sanoi sangen viisaasti: ”Suurimmat taistelut ihminen käy itsensä kanssa. Itse on itsen suurin vastustaja.”

Näinhän se on. Muutosvoiman pahin vastustaja ja kampoihin laittaja, torppaaja ja estäjä on ihminen itse. Joskus tuntuu että saarnaan tästä asiasta kyllästymiseen asti. Ja aina välillä ihmettelen, miksi ihmeessä ihmiset eivät ymmärrä tätä yksinkertaista asiaa?

Kun lakkaamme olemasta egomme pelinappuloita, kuuntelemme herkin korvin sydämemme ääntä ja ennen kaikkea – Noudatamme sydämemme ääntä konkreettisesti – muuttuu elämämme. Mutta sydämen ääni on aluksi hiljainen ja varovainen. Sitä on ihan oikeasti hiljennyttävä kuuntelemaan. Mitä enemmän hiljennymme itsemme äärelle ja kunnioitamme todellista itsemme, sen vahvemmin alkaa todellinen itsemme puhua.

Mutta todellinen itse ei määrää, käske, hauku, pakota, vaadi. Se kannustaa, kiittää, silittää, pitää hyvänä, lohduttaa, puhuu aina kauniisti. Jos kuulet ensiksi mainittua puhetta, on kyse aina egon opituista, negatiivisista malleista. Niistä Seitsemän Sinetin negatiivisista sineteistä, joilla olemme lukinneet itsemme. Joiden vankeja olemme, koska meidät on opetettu uskomaan niin.

Negatiiviset uskomukset voi kuitenkin purkaa auki ja koodata itsensä uusilla, positiivisilla ajatuksilla ja toimintatavoilla. Jos et tunnista omia negatiivisia koodauksiasi, kannattaa lukea Seitsemän Sinettiä kirjani ja aloittaa sillä, että vedät ensin korttipakasta kortin. Ne nimittäin osuvat aina kohdalleen. Silloin kannattaa aloittaa kyseisestä lukosta ja jatkaa koko kirja.

”Ota oma voimasi omaksi käyttövoimaksesi ja huomaat kuinka siipesi kantavat sinut maanääriin ja pilvien taa”. Seitsemän Sinettiä, Oma voima